Zeleninová bramboračka zpět

Ingredience:
středně velké brambory6 ksvětší cibule2 ksčesnek6 stroužků
středně velká rajčata5 kspapriky3 ksolej nebo sádlo2 lžíce
sladká mletá paprika1 lžícecelý kmín1 lžičkasušená majoránka1 lžíce
mletý pepř dle chutisůl dle chutivoda dle potřeby
zelená petrželka na ozdobu
středně velké brambory 6 ks, větší cibule 2 ks, česnek 6 stroužků, středně velká rajčata 5 ks, papriky 3 ks, olej nebo sádlo 2 lžíce, sladká mletá paprika 1 lžíce, celý kmín 1 lžička, sušená majoránka 1 lžíce, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, voda dle potřeby, zelená petrželka na ozdobu

Příprava

Pokud si k této polévce dáte čerstvé pečivo, může vám nahradit hlavní chod.

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme.

Zbývající zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na tenké půlměsíčky, 4 stroužky česneku na plátky, papriky na proužky, rajčata a brambory na menší kostičky.

Zbývající 2 stroužky česneku prolisujeme a odložíme s hrstí nakrájených paprik stranou na později. 

Do hrnce na rozehřátý tuk dáme kmín, cibuli a plátky česneku a restujeme 2 minuty. Zasypeme mletou paprikou, rychle promícháme a zalijeme 3/4 litrem horké vody.

Přidáme nakrájenou zeleninu, sůl a pepř a slabým varem vaříme 20 minut. 

Poté 1/4 zeleniny děrovanou naběračkou z hrnce odebereme stranou a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. 

Odebranou zeleninu vložíme nazpět do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, proužky papriky a majoránku. Dolijeme horkou vodou na námi požadovanou hustotu, podle potřeby dochutíme a ještě 2 minuty povaříme.

Na talíři ozdobíme čerstvou petrželovou natí.

2017-10-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI