| Ingredience: | |||||
| středně velká mrkev | 2 ks | petržel | 1 ks | kedlubna | 1/4 ks |
| celer | 1/4 ks | pórek | 1/4 ks | kapustičky | 10 ks |
| brambory | 2 ks | menší cibule | 2 ks | česnek | 1 stroužek |
| kari koření | 3 lžičky | mletý zázvor | 1 lžička | kardamom | 1/2 lžičky |
| hrubozrnná sůl | dle chuti | vícebarevný pepř | dle chuti | červená čočka | 90 g |
| olej | dle potřeby | vývar | 700 - 800 ml | ||
Jakmile se venku ochladí, tak saláty měním za zeleninové polévky a pokud se potřebuji zahřát i zevnitř, tak ráda přidávám zázvor nebo chilli a využívám pro mě tak zvaná hřejivá koření, jako je kari či kurkuma a kardamom. Nebojte se z klasické zeleninové polévky vykouzlit díky koření tak trochu netradiční polévku.
Nejprve si oloupeme a nachystáme veškerou zeleninu. Cibuli si oloupeme a nakrájíme najemno. Petržel, mrkev, celer a kedlubnu (u té si pár hezkých listů dáme stranou) si okrájíme a nakrájíme na stejně velké dílky. Pórek nakrájíme na kolečka. Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci si na oleji osmahneme cibuli, česnek a pórek, a jakmile zesklovatí tak je posypeme kořením (kari, zázvor, kardamom) a necháme chvíli rozvonět. Poté přidáme nakrájenou zeleninu a kapustičky a vše osmahneme. Posolíme a opepříme a zalijeme vývarem na mírném ohni, pak vaříme cca 10 minut (do změknutí zeleniny) a poté přidáme červenou čočku, kterou povaříme cca 5-7 minut. Červená čočka nám polévku zahustí. Pokud je třeba tak ještě dosolíme či dopepříme. Na závěr pak polévku dozdobíme omytými a nasekanými listy kedlubny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI