Zeleninová polévka s jablky zpět

Ingredience:
jablka2 ksmenší červená řepa2 kscibule2 ks
česnek2 stroužkyceler1 plátekmáslo1 plátek (1 cm)
olej1 lžičkazeleninový vývar nebo voda1 - 1,2 lsůl dle chuti
mletý pepř dle chutizakysaná smetana dle chutizelená bylinka na ozdobení
jablka 2 ks, menší červená řepa 2 ks, cibule 2 ks, česnek 2 stroužky, celer 1 plátek, máslo 1 plátek (1 cm), olej 1 lžička, zeleninový vývar nebo voda 1 - 1,2 l, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, zakysaná smetana dle chuti, zelená bylinka na ozdobení

Příprava

Polévka, která v horkých dnech osvěží a v chladných naopak zahřeje.

Jablka a zeleninu oloupeme.

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ostatní na kostky.

V hrnci na rozehřátém másle s olejem orestujeme do sklovita cibuli a česnek. Přidáme nakrájené suroviny, zalijeme litrem vývaru a uvaříme doměkka.

Poté ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby dochutíme a naředíme na námi požadovanou hustotu.

V talíři ozdobíme kopečkem smetany a bylinkou.

Polévku můžeme podávat teplou i studenou.

2017-06-01 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI