Zeleninová polévka z bílorůžové červené řepy chioggia, ředkve, mrkve, batátu a polníčku zpět

Ingredience:
červenobílá řepa chioggia60 gbílá kulatá ředkev1 ksbatát1/2 ks
mrkev3 kspolníček hrstsůl dle chuti
kmín dle chutivoda dle potřeby
červenobílá řepa chioggia 60 g, bílá kulatá ředkev 1 ks, batát 1/2 ks, mrkev 3 ks, polníček hrst, sůl dle chuti, kmín dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Červenou řepu máme rádi, ale co nesnáším je její čištění. Vše je červené, to se vám s bílorůžovou řepou nestane. Každá má své, klasická je výraznější ani jednu však nezavrhnu.

Řepu oloupeme, rozkrájíme, zalijeme vodou a vaříme. Když je částečně měkká přidáme pokrájenou mrkev, batát, kulatou ředkev, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme již bez vaření hrst polníčku a vše společně rozmixujeme.

2016-03-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI