Zeleninová polévka z pečené červené řepy zpět

Ingredience:
střední červená řepa2 ksstřední mrkev2 ksstřední brambora2 ks
cibule1 ksjablko1 kscelozrnný toastový chléb dle potřeby
olej nebo máslo trochutymián dle chutilibeček dle chuti
uzená mletá paprika špetkasůl dle chutipepř špetka
smetana na zjemnění
střední červená řepa 2 ks, střední mrkev 2 ks, střední brambora 2 ks, cibule 1 ks, jablko 1 ks, celozrnný toastový chléb dle potřeby, olej nebo máslo trochu, tymián dle chuti, libeček dle chuti, uzená mletá paprika špetka, sůl dle chuti, pepř špetka, smetana na zjemnění

Příprava

V tomto mrazivém počasí to chtělo něco, co zahřeje už od pohledu a proto vznikla tato zeleninová polévka. Pochutnali jsme si na ní celá rodina a vy si, doufám, pochutnáte taky.

Červenou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě hodinu na 200°C, mezitím si očistíme ostatní zeleninu a nakrájíme na kostičky. Na troše másla opečeme cibulku dozlatova a přidáme i ostatní zeleninu, kterou mírně orestujeme. Upečenou a lehce zchladlou řepu také nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme nahrubo a přidáme k ostatní zelenině. Přidáme lžičku tymiánu a lžičku libečku a posypeme uzenou mletou paprikou. Chvíli společně restujeme a pak zalijeme 1 litrem vody. Vaříme do změknutí zeleniny a poté rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a zjemníme podle chuti smetanou ke šlehání nebo zakysanou smetanou. Podáváme s opečeným toastíkem nebo s krutony.

2016-01-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI