Zelňačka zpět

Ingredience:
zelí (kysané, nebo sterilované) dle potřebysádlo3 lžícevelká cibule1 ks
klobása (nebo uzené maso)1 kssladká mletá paprika dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutimletý kmín dle chutinové koření3 - 5 kuliček
bobkový list1 - 2 ksčesnek1 stroužekhladká mouka2 - 3 lžíce
zelí (kysané, nebo sterilované) dle potřeby, sádlo 3 lžíce, velká cibule 1 ks, klobása (nebo uzené maso) 1 ks, sladká mletá paprika dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mletý kmín dle chuti, nové koření 3 - 5 kuliček, bobkový list 1 - 2 ks, česnek 1 stroužek, hladká mouka 2 - 3 lžíce

Příprava

To je zima, to je mráz...u nás teploměr ukazoval ráno -16°C, tak co se dnes zahřát teplou polévkou? Zelňačku miluji i jako samostatný chod, jen tak s chlebíkem. A jak to máte vy? 

Na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájenou klobásu (nebo uzené maso), lehce orestujeme a zaprášíme sladkou paprikou. Pak přidáme sůl, pepř, mletý kmín, bobkový list, pár kuliček nového koření (vkládám do čajového vajíčka včetně bobkového listu), přidáme zelí, česnek a podlijeme vodou (vývarem z uzeného masa). Necháme provařit a nakonec jen zahustíme jíškou, kterou si připravíme zvlášť a to tak, že rozpustíme sádlo a přidáme hladkou mouku. Někdo přidává brambory do zelňačky, ale u nás to nefrčí... 

2017-01-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI