Zelňačka

zpět
Zelňačka
Ingredience:
sádlo Krásno3 lžícevelká cibule1 ksklobásy Krásno1 - 2 ks
mletá sladká paprika dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
mletý kmín dle chutinové koření3 - 5 kuličekbobkový list1 - 2 ks
česnek1 stroužekhladká mouka2 - 3 lžícebrambory2 - 3 ks
zelí v nálevu dle potřeby
sádlo Krásno 3 lžíce, velká cibule 1 ks, klobásy Krásno 1 - 2 ks, mletá sladká paprika dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mletý kmín dle chuti, nové koření 3 - 5 kuliček, bobkový list 1 - 2 ks, česnek 1 stroužek, hladká mouka 2 - 3 lžíce, brambory 2 - 3 ks, zelí v nálevu dle potřeby

Příprava

Podzimní počasí je tady a pořádná polévka, která zahřeje a přijde určitě vhod. Zelňačku s dobrou klobáskou u nás doma milujeme. Máte ji také rádi?

Na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájenou klobásu na kolečka, lehce orestujeme a zaprášíme sladkou mletou paprikou. Pak přidáme sůl, pepř, mletý kmín, bobkový list, pár kuliček nového koření (vkládám do čajového vajíčka včetně bobkového listu), česnek, oloupané, nakrájené brambory a podlijeme vývarem. Vše necháme provařit, jakmile nám změknou brambory, tak přidáme zelí (můžeme přidat i trochu nálevu na dochucení). Nakonec zahustíme jíškou, kterou si připravíme zvlášť. Na jíšku si rozpustíme sádlo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání počkáme, až dostane jíška béžovou barvu. Jíšku vmícháme do polévky, necháme provařit a můžeme servírovat hotovou polévku.

2018-10-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI