Zelňačka zpět

Ingredience:
sádlo Krásno3 lžícevelká cibule1 ksklobásy Krásno1 - 2 ks
mletá sladká paprika dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
mletý kmín dle chutinové koření3 - 5 kuličekbobkový list1 - 2 ks
česnek1 stroužekhladká mouka2 - 3 lžícebrambory2 - 3 ks
zelí v nálevu dle potřeby
sádlo Krásno 3 lžíce, velká cibule 1 ks, klobásy Krásno 1 - 2 ks, mletá sladká paprika dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mletý kmín dle chuti, nové koření 3 - 5 kuliček, bobkový list 1 - 2 ks, česnek 1 stroužek, hladká mouka 2 - 3 lžíce, brambory 2 - 3 ks, zelí v nálevu dle potřeby

Příprava

Podzimní počasí je tady a pořádná polévka, která zahřeje a přijde určitě vhod. Zelňačku s dobrou klobáskou u nás doma milujeme. Máte ji také rádi?

Na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájenou klobásu na kolečka, lehce orestujeme a zaprášíme sladkou mletou paprikou. Pak přidáme sůl, pepř, mletý kmín, bobkový list, pár kuliček nového koření (vkládám do čajového vajíčka včetně bobkového listu), česnek, oloupané, nakrájené brambory a podlijeme vývarem. Vše necháme provařit, jakmile nám změknou brambory, tak přidáme zelí (můžeme přidat i trochu nálevu na dochucení). Nakonec zahustíme jíškou, kterou si připravíme zvlášť. Na jíšku si rozpustíme sádlo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání počkáme, až dostane jíška béžovou barvu. Jíšku vmícháme do polévky, necháme provařit a můžeme servírovat hotovou polévku.

2018-10-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI