Zelňačka zpět

Ingredience:
kysané zelí400 guzená kotleta nebo kýta300 gcibule2 ks
velká brambora nebo 6 menších2 kssádlo2 lžícezakysaná smetana1 větší kelímek
mořská sůl špetkadrcený kmín špetkačervená mletá paprika špetka
nové koření4 kuličkyčerný pepř5 kuličekbobkový list2 ks
voda3 l
kysané zelí 400 g, uzená kotleta nebo kýta 300 g, cibule 2 ks, velká brambora nebo 6 menších 2 ks, sádlo 2 lžíce, zakysaná smetana 1 větší kelímek, mořská sůl špetka, drcený kmín špetka, červená mletá paprika špetka, nové koření 4 kuličky, černý pepř 5 kuliček, bobkový list 2 ks, voda 3 l

Příprava

Receptů na tuto polévku je nespočet. Každý ji dělá trochu jinak a každý si myslí, že ta jeho zelňačka je ta nejlepší.

Já mám zelňačku nejraději hustou, avšak nezahušťovanou, s kvalitním uzeným masem a zakysanou smetanou.

Nakrájejte cibuli na drobné kostičky a uzené maso na trochu větší kostky. Ve velkém hrnci rozpusťte sádlo a na něm orestujte cibuli. Až bude cibule orestovaná, přidejte maso a přisypte trochu kmínu a stále restujte. Poté přidejte kysané zelí (to z Lidlu se nemusí proplachovat, ale kysané zelí ze sáčku raději propláchněte) a přilijte vodu. Přidejte nové koření, pepř a bobkový list. Osolte a přidejte 3 polévkové lžíce mleté papriky. Ztlumte plamen a vařte hodinu. Po hodině vaření polévky, oškrábejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Dejte je do jiného hrnce s osolenou vodou a vařte je do změknutí. Poté je přidejte do uvařené polévky. Podle chuti dosolte. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.

2014-03-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI