Zuppa di Fagioli - italská fazolová polévka

zpět
Zuppa di Fagioli - italská fazolová polévka
Ingredience:
cibule či šalotka2 kspanenský olivový olej1 dclkvalitní sterilované bílé fazole1 sklenice
škrob1 lžícerajčata2 ksčerstvá hladkolistá petrželka hrst
mořská sůl špetkapepř špetkasolčanka špetka
parmazán dle chui
Zeleninový vývar:
cibule2 ksmrkev2 kspetržel vč. nati1 ks
celer či řapíkatý celer kousekrajče1 ksvoda2 l
mořská sůl špetkapepř špetkaparmezán hoblinky
cibule či šalotka 2 ks, panenský olivový olej 1 dcl, kvalitní sterilované bílé fazole 1 sklenice, škrob 1 lžíce, rajčata 2 ks, čerstvá hladkolistá petrželka hrst, mořská sůl špetka, pepř špetka, solčanka špetka, parmazán dle chui, cibule 2 ks, mrkev 2 ks, petržel vč. nati 1 ks, celer či řapíkatý celer kousek, rajče 1 ks, voda 2 l, mořská sůl špetka, pepř špetka, parmezán hoblinky

Příprava

Servírujeme s hoblinkami parmazánu, které dodají polévce šmrnc

Olivový olej je v této polévce dominantní a není ho tam zrovna málo, proto je důležité, aby byl kvalitní – chuť, vůně, nutriční hodnota.

Cibuli rozkrájíme na osminky, na rozpáleném oleji velmi krátce orestujeme -  nesmí zhnědnout, pouze zesklovatět. Přidáme fazole, zalijeme zeleninovým vývarem, provaříme. V troše studené vody rozmícháme 1 lžíci škrobu, vlijeme do polévky, zamícháme a přihodíme i nakrájená rajčata (větší kousky) a velmi krátce povaříme, dochutím solí, pepřem příp. solčankou.

Po odstavení do polévky vhodíme část nakrájené petrželky a část si necháme na dozdobení na talíři. Servírujeme s hoblinkami parmazánu – nemusí být. 

2013-10-31 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI