"Humrová" pomazánka zpět

Ingredience:
surimi tyčinky (krevety)250 gnakládaný celer340 gmajonéza4 velké lžíce
citronová šťáva dle chutisůl dle chuti
surimi tyčinky (krevety) 250 g, nakládaný celer 340 g, majonéza 4 velké lžíce, citronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Řízky, salát, cukroví...to všechno patří k Vánocům stejně, jako u nás "humrový" chlebíčky. Ty nejlepší dělají v Lahůdky Zlatý Kříž v Jungmannově ulici, v Praze! Říkají jim "krabí", stejně jako té pomazánce, kterou si tam můžete taky koupit. No a jelikož se vždycky, když mi něco moc chutná, snažim trefit doma tu stejnou chuť, povedlo se mi úspěšně napodobit i tuhle oblíbenou chlebíčkovku. Budete se divit, jak je to snadný! Jaký chlebíčky děláte vy?

Tyčinky nasekáme na malinkatý kousíčky (používám na to nádobku s nožema a rukojeť tyčovýho mixéru). Dáme do mísy. Stejně nasekáme i kostičky sterilovanýho celeru. Přidáme majonézu a důkladně vše spojíme dohromady. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Hotovo za pár minut. Už stačí jen dobrá veka a slabej plátek citrónu na ozdobu.

2017-01-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI