"Voňavá" pečená červená řepa zpět

Ingredience.
velká řepa nebo 2 střední1 ksčesnek4 stroužkyšalotka1 ks
tymián a rozmarýn pár snítekcitronový olivový olej4 lžícebalsamicový ocet2 lžíce
římský kmín špetkasůl špetkadrcený barevný pepř špetka
velká řepa nebo 2 střední 1 ks, česnek 4 stroužky, šalotka 1 ks, tymián a rozmarýn pár snítek, citronový olivový olej 4 lžíce, balsamicový ocet 2 lžíce, římský kmín špetka, sůl špetka, drcený barevný pepř špetka

Příprava

Tento recept je inspirovaný Jamie Oliverem. Příjemná rychlá večeře, voňavá a výživná. Jak by taky ne, když řepa obsahuje plno zdravých věcí, mimo jiné je dobrá proti osteoporóze, arterioskleróze a vůbec podporuje tvorbu krvinek.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do zapékací misky dáme alobal a nakrájíme do ní oloupanou červenou řepu na větší kousky. Semínka římského kmínu krátce prohřejeme na trošce oleje, až se rozvoní a začnou na pánvi "poskakovat" přihodíme cibuli, nakrájenou na osminky a stroužky česneku jen tak rozdrcené. Řepu okořeníme solí a pepřem, zakápneme balsamicem a zalijeme olejem s kmínem, cibulí a česnekem. Pečeme v rozehřáté troubě asi 1 hodinu. Dle potřeby na talíři dochutíme řepu solí a barevným pepřem a podávat můžeme třeba s polníčkem, cizrnou nebo jen tak....

2014-06-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI