Špenátová galetka s lososem zpět

Galetky (4 kusy):
hladká pohanková mouka125 gvoda250 mlsůl2 špetky
špenátové listy2 plné hrsti
Náplň:
uzený losos300 gmozzarella120 gvejce4 ks
listy špenátu na ozdobučerstvě mletý pepř dle chutisůl dle chuti
hladká pohanková mouka 125 g, voda 250 ml, sůl 2 špetky, špenátové listy 2 plné hrsti, uzený losos 300 g, mozzarella 120 g, vejce 4 ks, listy špenátu na ozdobu, čerstvě mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Galetky z pohankové mouky jsme si doma hodně oblíbili. Jsou totiž skvělé. S jejich náplněmi můžete experimentovat a galetku můžete obložit čímkoli podle vaší chuti. I když je dělám docela často, nestane se, že by se nám přejedly.

Nedávno jsem do těsta rozmixovala i lístky špenátu. Špenát zmírnil výraznější chuť pohankové mouky a tak bych galetku doporučila i těm, kdo pohankové mouce příliš na chuť nepřišli, ale chtějí jí používat. Třeba z toho důvodu, že je bez lepku.

V misce smíchejte všechny ingredience na těsto, kromě špenátu. Přelijte do mixéru, přihoďte 2 plné hrsti čerstvých špenátových listů a důkladně rozmixujte.
Připravte si ingredience na náplň. Lososa natrhejte na menší kousky, mozzarellové třešničky překrájejte na půlky a připravte si k ruce vajíčka.
Na rozehřátou palačinkovou pánev vlijte část těsta. Palačinkovým dřívkem ho rozetřete do tenka až ke krajům pánve. Do středu palačinky ihned vyklepněte vajíčko. Přidejte i kousky mozarelly. Galetku pečte na mírném plameni, ať se vajíčko stihne udělat. Má mít pevný bílek a tekutý žloutek. 
I když ze začátku galetka vypadá pevně přilepená k pánvi, buďte trpěliví a nesnažte si ji odlepit od pánve předčasně. To si galetku jenom potrháte. Začne se totiž od krajů po chvilce odlepovat sama a potom už půjde z pánve krásně sundat.
Těsně před koncem pečení přidejte kousky lososa, ať se jenom lehce prohřeje. Podle chuti vajíčko opepřete a jemně osolte. Na talíři ozdobte lístky špenátu.

2016-03-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI