Avokádová pomazánka s mrkví zpět

Ingredience:
zralé avokádo1 ksdomácí lučina3 lžícezakysaná smetana1 lžíce
nastrouhaná mrkev1 ksčesnek, rozetřený1 stroužeksůl dle chuti
pepř špetka
zralé avokádo 1 ks, domácí lučina 3 lžíce, zakysaná smetana 1 lžíce, nastrouhaná mrkev 1 ks, česnek, rozetřený 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Avokádo, plod hruškovce, je známo svým vysokým obsahem mědi, železa, vitamínem E, D, tzv. prospěšných tuků nebo esenciálních aminokyselin…a ta barva! Tak proč si nedopřát kvalitní snídani, svačinu či večeři právě s avokádovou pomazánkou a ve spojení s kváskovým pečivem již není úniku.
P.S. Pozor! Jelikož avokádo (listy, slupka, semeno i dužnina) obsahuje persin, je nevhodný až jedovatý pro čtyřnohé miláčky a papoušky.

Avokádo rozmačkáme a přidáme další ingredience, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s tousty z kváskového chleba.

2016-02-16 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI