Batátové krekry zpět

Ingredience:
oloupané batáty1/4 - 1/2 hrnkulněná semínka1/2 hrnkuslunečnicová semínka1/2 hrnku
sezamová semínka (můžete přidat i dýňové nebo chia semínka)1/4 hrnkusůl1/2 lžičkypepř špetka
hrubá sůl na posypání krekrůvoda (doléváme dle konzistence těsta)3/4 hrnku
oloupané batáty 1/4 - 1/2 hrnku, lněná semínka 1/2 hrnku, slunečnicová semínka 1/2 hrnku, sezamová semínka (můžete přidat i dýňové nebo chia semínka) 1/4 hrnku, sůl 1/2 lžičky, pepř špetka, hrubá sůl na posypání krekrů, voda (doléváme dle konzistence těsta) 3/4 hrnku

Příprava

Chcete něco zdravějšího? Bez mouky? Co takhle krásně křupavé batátové krekry? Vy už dobře víte,že batáty jsou moje milované prostě nej :o)

Dělala jsem k tomu dip z pečených paprik upravený na mou verzi, ale ten Vám vložím v dalším receptu.

Krekry určitě oceníte jako rychlou svačinku, dají se také připravit jako báječné pohoštění pro návštěvu, nazdobené dipem, pomazánkou, zeleninou....

Batátu nastrouháme na jemno, přidáme semínka, sůl, pepř a vodu, umícháme těsto (bude lepivé) na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto do tenké vrstvy a dáme do vyhřáté trouby péct na 170°cca. na 20 minut, potom troubu snížíme na  150° a pečeme dalších cca. 20 minut. V polovině vyndáme nakrájíme a dáme zpět do trouby, pečeme, dokud se nám nelíbí barva. 

Batáty dodají krekrům zase trošku jinou chuť a můžu říct, že u nás zmizely velmi rychle.

2014-10-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzdravá
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI