Bezlepkový vegan quiche zpět

Těsto:
rýžová mouka160 gdrcené lněné semínko50 grostlinný olej50 ml
voda150 mlchia semínka + 2 lžíce vody (nechat 30 minut odležet)1 lžícesůl1 lžička
Náplň:
velká červená cibule nakrájená na kolečka1 ksčerné olivy nakrájené na půl15 - 20 kssušená rajčata nasekaná na drobno1 a 1/2 lžíce
maličká cuketa nakrájená na kolečka1 kstofu natural1 balenínasekané (nebo sušené) provensálské bylinkycca 1 lžíce
sůl dle chutipepř špetkasušený česnek dle chuti
voda/mléko dle potřeby
rýžová mouka 160 g, drcené lněné semínko 50 g, rostlinný olej 50 ml, voda 150 ml, chia semínka + 2 lžíce vody (nechat 30 minut odležet) 1 lžíce, sůl 1 lžička, velká červená cibule nakrájená na kolečka 1 ks, černé olivy nakrájené na půl 15 - 20 ks, sušená rajčata nasekaná na drobno 1 a 1/2 lžíce, maličká cuketa nakrájená na kolečka 1 ks, tofu natural 1 balení, nasekané (nebo sušené) provensálské bylinky cca 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, sušený česnek dle chuti, voda/mléko dle potřeby

Příprava

.. s cuketou, cibulí, sušenými rajčaty a olivami. To lze ovšem snadno obměnit - třeba ještě nikdy nikdo nepomluvil tento špenátový, ba naopak! Cestování po Francii a zoufalé hledání něčeho rostlinného k snědku mě několikrát přivedlo k myšlence, že tam zalepím díru na trhu a otevřu bistro! Doma s nohama na zemi jsem aspoň zkusila nové těsto na quiche - tentokrát bezlepkové. Světe div se, hned první pokud vyšel. A to i přes to, že místo zamýšlené pohankové mouky jsem nakonec  nedobrovolně použila rýžovou. Zbytek surovin pro změnu vychází ze vzpomínek na cestu Itálií a nejspíš jsem taky pod vlivem nekonečné cuketové sezóny.

  1. Z uvedených surovin připravíme těsto. Ručně ho roztaháme do vyolejované formy - snažíme se, aby okraje byly stejně silné nebo silnější než dno koláče. (Jsou pak u této bezlepkové verze vysušené.) Nakonec lehce propícháme vidličkou.
  2. Těsto propícháme vidličkou a dáme péct na 10 minut na 180 - 200 °C (raději sledujeme a hlídáme).
  3. Kolečka cibule a cukety zvlášť restujeme na oleji do měkka.
  4. Tofu rozmixujeme a lehce zředíme vodou či rostlinným mlékem dle potřeby. Dochutíme, přidáme olivy a rajčata. 
  5. Na upečené těsto vrstvíme cibuli, cuketu a nakonec rozetřeme tofu směs(popř. ještě zakápneme rostlinným mlékem a posypeme suš. rajčaty) a pečeme dalších 10 minut na 180 - 200 °C.
2015-10-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI