Ingredience: | |||||
hladká mouka | 600 g | droždí | 42 g | vlažné mléko | 250 ml |
čerstvý špenát | 50 g | česnek | 2 - 4 stroužky | vejce | 3 ks |
olivový olej | 4 lžíce | sůl | 2 lžičky | pískový cukr | špetka |
kmín nebo sezam | na posypání |
Večer jsem napekla a dnešní snídaně byla s domácími bochánky se špenátem a lučinou. Samozřejmě také domácí. Co vám budu povídat, byla to skvělá snídaně. Recept na lučinu zde.
Trochu mouky odložíme stranou, zbylou prosejeme a doprostřed utvoříme důlek. Do něj nadrobíme droždí, přisypeme cukr a přilijeme polovinu vlažného mléka. Vše poprášíme trochou mouky, přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Špenát pečlivě omyjeme a nakrájíme nadrobno spolu s česnekem.
Do kvásku přilijeme zbylé mléko, 2 vejce, špenát, olej, česnek a sůl. Těsto dobře prohněteme, utvoříme bochánek, poprášíme zbytkem mouky a necháme kynout asi hodinu.
Po vykynutí těsto prohněteme, rozdělíme na 20 kusů a tvoříme kuličky. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo sezamem.
Pečeme asi 20 minut v předem předehřáté troubě na 180 stupňů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI