Bochánky se špenátem zpět

Ingredience:
hladká mouka600 gdroždí42 gvlažné mléko250 ml
čerstvý špenát50 gčesnek2 - 4 stroužkyvejce3 ks
olivový olej4 lžícesůl2 lžičkypískový cukr špetka
kmín nebo sezam na posypání
hladká mouka 600 g, droždí 42 g, vlažné mléko 250 ml, čerstvý špenát 50 g, česnek 2 - 4 stroužky, vejce 3 ks, olivový olej 4 lžíce, sůl 2 lžičky, pískový cukr špetka, kmín nebo sezam na posypání

Příprava

Večer jsem napekla a dnešní snídaně byla s domácími bochánky se špenátem a lučinou. Samozřejmě také domácí. Co vám budu povídat, byla to skvělá snídaně. Recept na lučinu zde.

Trochu mouky odložíme stranou, zbylou prosejeme a doprostřed utvoříme důlek. Do něj nadrobíme droždí, přisypeme cukr a přilijeme polovinu vlažného mléka. Vše poprášíme trochou mouky, přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Špenát pečlivě omyjeme a nakrájíme nadrobno spolu s česnekem.
Do kvásku přilijeme zbylé mléko, 2 vejce, špenát, olej, česnek a sůl. Těsto dobře prohněteme, utvoříme bochánek, poprášíme zbytkem mouky a necháme kynout asi hodinu.
Po vykynutí těsto prohněteme, rozdělíme na 20 kusů a tvoříme kuličky. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo sezamem.
Pečeme asi 20 minut v předem předehřáté troubě na 180 stupňů.

2015-05-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI