Bramborové placky s bylinkovým tvarohem a uzeným lososem zpět

Ingredience:
brambory500 gžloutek1 kspohanková krupice2 lžíce
sůl dle chutiolivový olej dle potřebytvaroh ve vaničce250 g
šťáva z 1/2 citronu dle chutičerstvý kopr dle chutiřeřicha dle chuti
sůl dle chutipepř špetkauzený losos200 g
brambory 500 g, žloutek 1 ks, pohanková krupice 2 lžíce, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby, tvaroh ve vaničce 250 g, šťáva z 1/2 citronu dle chuti, čerstvý kopr dle chuti, řeřicha dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, uzený losos 200 g

Příprava

Lehké hlavní jídlo, chuťovka nebo pohoštění pro návštěvu...to vše může být tento recept!! Bramborové placky jsou známé jako obyčejné a chudé jídlo, které ale snad každý z nás miluje. Už to začala být ale trošku nuda, proto jsem se rozhodla je povýšit na trošku vyšší úroveň a vzniklo z toho toto bezlepkové, zdravé a vydatné jídlo, které lahodí nejen oku, ale i chuťovým buňkám. Spojení uzeného lososa čerstvými bylinkami jako kopr a lehce pikantní řeřicha je skvělá a s jemnými neutrálními plackami se báječně doplňuje!!! 

Začneme tím, že si uvaříme brambory ve slupce a necháme je zcela vychladnout. Potom brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme žloutek, pohankovou krupici a dostatečné množství soli. Soli se opravdu nebojte, abyste neměly placky mdlé. Vznikne nám lehce velmi vláčné těsto, které by nemělo být nijak husté, ale ani by nemělo lepit. Z těsta vždy odeberte kousek o velikosti cca golfového míčku a v dlaních nebo na podložce z něj vytvoříme placičku. Placky ihned pokládáme na suchou pánev, kterou jsme nechali rozehřát na střední stupeň. Pečeme do zlatova z obou stran a po upečení je ještě teplé pomašlujeme olivovým olejem. 

Bylinkový tvaroh si připravíme během několika málo okamžiků. Stačí smíchat tvaroh s posekanými bylinkami (já použila přibližně 2 lžíce kopru a 1 lžíci řeřichy), přidáme citronovou šťávu a důkladně osolíme a opepříme. 

Placky podáváme namazané bylinkovým tvarohem a plátkem uzeného lososa. Dobrou chuť. 

2016-03-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI