Bramborové placky

zpět
Bramborové placky
Ingredience:
vařené brambory600 - 800 gpolohrubá mouka100 ghrubá mouka100 g
vejce1 kssůl dle chutimouka na podypání
sádlo nebo olej dle potřeby
vařené brambory 600 - 800 g, polohrubá mouka 100 g, hrubá mouka 100 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti, mouka na podypání, sádlo nebo olej dle potřeby

Příprava

Dnes mám pro vás hnedle dvě staročeské dobroty a začnu tou "dámskou". Jsou to úplně obyčejné bramborové placky, které dělával naše babičky. Já je miluji "jen tak" s bílou kávou, ale jejich výhodou je, že je můžeme podávat jako přílohu, nebo se salátem, ale i na sladko s povidly, či marmeládou! Tedy musím říci, že když jsem to pro vás včera fotila, bylo -14°C a trochu mi při focení mrzly prstíky (smích).

Uvařené brambory ve slupce loupeme a nastrouháme. Poté uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, aby zůstalo žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme šišku a nožem z ní odkrajujeme plátky, upravíme z nich placky a smažíme na sádle nebo na oleji. 

Placky můžeme připravit i na sladko, např. s povidly.

2017-01-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI