Bruschetta s rajčaty zpět

Ingredience:
francouzská bageta dle potřebycheery rajčata200 gbazalka hrstka
česnek2 stroužkysůl dle chutiolivový olej dle potřeby
francouzská bageta dle potřeby, cheery rajčata 200 g, bazalka hrstka, česnek 2 stroužky, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Skvělé víno, výtečné doutníky z Toskánska a co k tomu? Nic! Takhle to nešlo nechat, ale doma se toho zrovinka moc nenabízelo. Rychle jsem ale zmerčila, že by mohlo přijít na bruschettu s rajčaty. Jednak na ni stačí pár surovin, hotová je za chvíli a pochutnáte si parádně. Obzvlášť takhle k vínku. Byly jsme po návratu z Toskánska, takže tenhle klasický italský předkrm byl jasnou inspirací.

Rajčata nakrájejte na malé kousíčky, bazalku nasekejte a 1 stroužek prolisujte. Toto všechno smíchejte v misce, přilijte trochu olivového oleje a osolte. Sami poznáte, že bez soli to nebude ono, tak ji určitě nevynechávejte. 

Bagetu si nakrájejte na krajíčky a dejte ji grilovat. Ať už do mikrovlnky nebo do trouby, či na domácí gril. Poté ogrilované krajíčky potřete olivovým olejem, očesnekujte zbylým stroužkem a můžete na ně servírovat rajčatovou směs.

Bruschetty jsou dobré jak teplé, tak i za studena. Tak doufám, že až si otevřete láhev a s div ne hrůzou jako já zjistíte, že k ní nemáte nic na zub, tenhle rychlý receptík vám vytáhne trn z paty. Stejně tak je to dobrá párty pochoutka a můžete sami vidět, že se opravdu nenadřete.

2018-03-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI