Budapešťská pomazánka s pečenými kapiemi zpět

Ingredience:
měkký tvaroh (plnotučný ve vaničce)250 gmáslo50 gcibule (žlutá)30 g
pečená kapie2 ksčervená mletá sladká paprika1 lžičkasůl dle chuti
měkký tvaroh (plnotučný ve vaničce) 250 g, máslo 50 g, cibule (žlutá) 30 g, pečená kapie 2 ks, červená mletá sladká paprika 1 lžička, sůl dle chuti

Příprava

Pokud ve vás tahle pomazánka vyvolává nějaké špatné vzpomínky, třeba na školní jídelnu, zkuste dát šanci ještě téhle, která je plná čerstvých pečených kapií. Je docela zdravá a hrozně moc dobrá, což je kombinace, kterou mám úplně nejradši.

Kapie upečte v troubě na 220°C, až se na ní začnou dělat černé puchýře. Pečenou (dalo by se říct na pohled spálenou) kapii vložte do plastové krabičky (nebo do sáčku, nebo do misky a přetáhněte potravinovou fólií), uzavřete a nechte zapařit, kapie potom půjde krásně a snadno oloupat. Kapie nechte uzavřené 10 - 15 minut, pak je oloupejte, zbavte jádřince a nechte vychladnout. 

V misce utřete změklé máslo společně s tvarohem. Přidejte mletou papriku, sůl a jemně pokrájenou cibuli. Promíchejte. 

Oloupané a vychladlé kapie pokrájejte na malé kousky a přidejte do misky. Všechno společně dobře promíchejte. 

2019-05-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI