Bulky kynuté přes noc zpět

Ingredience:
chlebová mouka (nebo 1/2 hladké a 1/2 polohrubé)250 gvlažná převařená voda220 gdroždí10 g
cukr1/2 lžičkysůl1 lžičkavločky (quinoové pro větší podíl bílkoviny v obsahu) hrst
chlebová mouka (nebo 1/2 hladké a 1/2 polohrubé) 250 g, vlažná převařená voda 220 g, droždí 10 g, cukr 1/2 lžičky, sůl 1 lžička, vločky (quinoové pro větší podíl bílkoviny v obsahu) hrst

Příprava

Krásné pohodové ráno!

Dnes jsem připravila domácí chlebové bulky s quinoovými vločkami - kynuté přes noc - ráno upečené (vyzkoušejte si upéct ráno pečivo a ta vůně vás naladí).

Bulka je obložená avokádem, volským okem, ředkvičkou, fíkem, klíčky a jedlým kvítkem.

Vše zpracujeme v řídké těsto, přikryjeme fresh fólií a dáme přes noc na kuchyňskou linku kynout. Ráno vyklopíme na silně pomoučenou desku a prohněteme a rozdělíme na 6 ks. Vytvoříme bulky a dáme na plech a necháme 20 - 30 minut dokynout/odpočinout.

Předehřejeme si troubu na 250 stupňů. Dávám i na spod trouby kastrůlek s vodou, aby se trouba zapařila. Vložíme plech s bulkami do trouby, snížíme výkon na 200 stupňů a pečeme cca 25 minut, až jsou chrumkavé - křupavé.

2018-01-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI