Carpaccio z červené řepy zpět

Ingredience:
červená řepa2 kshrubozrnná sůl1 lžičkačesnek1 palička
olivový olej1 lžícebalzamikový ocet1 lžícepepř1 špetka
jarní cibulka1 hrstičkapepř1 špetkabagetka dle chuti
červená řepa 2 ks, hrubozrnná sůl 1 lžička, česnek 1 palička, olivový olej 1 lžíce, balzamikový ocet 1 lžíce, pepř 1 špetka, jarní cibulka 1 hrstička, pepř 1 špetka, bagetka dle chuti

Příprava

Tento recept je ultra jednoduchý a lze ho servírovat opravdu, dle vašich chutí. Můžete z řepy vykouzlit variaci salátů, ale základ je řepu chutně upéct. Tak vám přináším jednoduchý tip.

Řepu pořádně vydrbu kartáčkem a neloupu.
Připravím si pevný alobal a na něj nasypu hrubozrnou sůl. Poté na sůl položím dokonale očištěné řepy.
Zakápnu olivovým olejm a přidám paličku česneku, překrojenou na půl.
Opepřím, zabalím a dám na plíšku péct na 200 stupňů, asi hodinu.
Po upečení rozbalím řepu, nechám vychladnout a krájíme na super tenké plátky.
Servíruji samozřejmě s božsky chutnajícím pečeným česnekem.
Zakápnu balzamikem a přidám jarní cibulku.

Vy můžete klidně servírovat třeba s rukolou a křupavou bagetkou. Dobrou chuť!

2022-04-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostgrilování
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI