Carpaccio z červené řepy s čerstvým sýrem a ořechy zpět

Ingredience:
červená řepa1 ksrukola hrstbaby španát hrst
čerstvý sýr dle potřebyvlašské ořechy dle potřeby
Dresing:
olivový olej1 lžíceocet balzamico1 lžičkamed1/2 lžičky
hrubozrnná hořčice1/2 lžičkycitronová šťáva dle chutisůl dle chuti
červená řepa 1 ks, rukola hrst, baby španát hrst, čerstvý sýr dle potřeby, vlašské ořechy dle potřeby, olivový olej 1 lžíce, ocet balzamico 1 lžička, med 1/2 lžičky, hrubozrnná hořčice 1/2 lžičky, citronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Jestli jsem na něčem závislá, tak je to bezesporu červená řepa!!! A to nejen pro její úžasnou chuť a výborné detoxikační účinky, ale i pro její variabilní použití v kuchyni. Carpaccio se poslední dobou těší velké oblibě a není se vůbec čemu divit, je totiž dokonalé. Spojení řepy s lehce nahořklou chutí rukoly společně s nasládlým dresinkem a krémovým sýrem, a to vše podtržené chutí pražených ořechů, vytvoří na talíři skvělý předkrm nebo lehkou večeři, kterou ohromíte své blízké.


V první řadě je nutné upéct si řepu. Seřízneme vrchní a spodní část řepy, kde se nachází ještě zbytky kořínků a listů a důkladně ji opláchneme. Takto připravenou řepu zabalíme jako bonbonek do alobalu a pečeme při 200 stupních cca 40 - 60 minut (doba pečení závisí na velikosti řepy). Po upečení rozbalíme alobal a necháme řepu vychladnout. Mezitím si připravíme dresing z oleje, medu, hořčice, citronové šťávy a balzamica. Zatím ho dáme stranou, do salátových listů ho vmícháme až těsně před podáváním, aby salát nepovadl. 
Když je řepy vychladlá, oloupeme ji a pomocí ostrého nože jí nakrájíme na co nejtenčí plátky. A jsem u cíle...teď už jen řepné plátky naskládáme na talíř, do středu naservírujeme salátek z rukolových a špenátových listů, který jsme zlehka smíchali se 2/3 dresinku. Posypeme na sucho opraženými vlašskými ořechy a nalámaným sýrem. Na závěr už jen řepu pokapeme zbytkem dresinku a můžeme podávat.

Dobrou chuť!


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-02-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI