Carpaccio z červené řepy s grilovanou meruňkou a bílým balsamicem zpět

Ingredience:
větší červená řepa1 ksmeruňky2 ksčerstvý kozí nebo kravský sýr100 g
krémové bílé balsamico lžíceolivový olej lžícesůl špetka
pepř špetka
větší červená řepa 1 ks, meruňky 2 ks, čerstvý kozí nebo kravský sýr 100 g, krémové bílé balsamico lžíce, olivový olej lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Soutěžní recept ze soutěže Podzim s Whirlpollem z blogu Zrzka v kuchyni.

Ačkoliv je carpaccio z červené řepy velmi efektivní např. jako předkrm, tak je to i hodně levná záležitost. Mně vyšlo carpaccio pro dvě osoby na 35kč.

Z řepy odkrojíme bubáky, potřeme olivovým olejem a zabalíme do pečícího papíru. Takto připravenou řepu pečeme asi 75min při 200 stupních.

Poupečení papír rozbalíme a řepu necháme vychladnout. Jakmile má snesitelnou teplotu, tak jí oloupeme. Ideální je s řepou pracovat na pečícím papíru ve kterém byla v troubě, protože hrozně barví. Pak jí nakrájíme na velmi tenké plátky a poklademe na talíř.

Meruňky rozkrojíme napůl a vyjmeme pecky. Rozehřejeme si grilovací pánev a meruňky na ní z obou stran lehce ogrilujeme.

Teď už zbývá jen jídlo dodělat. Plátky řepy osolíme a opepříme. Do středu položíme ogrilovanou meruňku a vše poklademe čerstvým sýrem. Nakonec vše zakapeme balsamicem.

Přejeme doboru chuť!

2015-02-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojaperitiv
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI