Celozrnné košíčky s pečeným lilkem zpět

Těsto:
celozrnná hladká pšeničná mouka150 gmáslo55 gsůl1 lžička
vejce1 ks
Náplň:
lilek1/4 ksvejce1 kspolotučný měkký tvaroh100 g
sušená rajčata v oleji20 gstrouhaný parmezán10 gsušený česnek špetka
sušený tymián špetkasůl špetkapepř špetka
olivový olej trochu
celozrnná hladká pšeničná mouka 150 g, máslo 55 g, sůl 1 lžička, vejce 1 ks, lilek 1/4 ks, vejce 1 ks, polotučný měkký tvaroh 100 g, sušená rajčata v oleji 20 g, strouhaný parmezán 10 g, sušený česnek špetka, sušený tymián špetka, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej trochu

Příprava

Tak můžete si udělat klasickou šunkovou rolku s křenem, jenže to by jste přišli o super předkrm, který určitě ocení i zbytek členů vaší rodiny. Kdo by neholdoval lilku, může samozřejmě použít i jinou sezónní zeleninu dle chuti.

Lilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolíme a necháme asi 20 minut vykapat. Poté předehřejeme troubu na 200 °C. Lilek osušíme papírovou utěrkou. Plech vyložíme pečícím papírem a lilek na něj rozložíme. Lehce pokapeme olejem a posypeme sušeným česnekem a tymiánem. Dáme péct dozlatova – asi 15 - 20 minut.

Než se vybrečí lilek, můžeme si připravit těsto. Mouku zpracujeme s vejce, máslem a solí a necháme v lednici zabalené ve fólii alespoň půl hodiny uležet.

Těstem vyložíme formičky na košíčky o průměru cca 10 cm. Tvaroh smícháme s vejcem, solí a trochou pepře. Směs rovnoměrně navrstvíme do košíčků, navrch položíme plátek lilku, nasekaná sušená rajčata a trochu parmezánu. Dáme péct alespoň půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 °C.

2014-11-03 Předkrmy

Poznámka

Uvedené ingredience jsou na 4 košíčky o průměru cca 10 cm.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI