Celozrnný quiche se špenátem a cuketou zpět

Těsto:
celozrnná špaldová mouka250 gmáslo125 gsůl1/2 lžičky
mlékocca 4 lžíce
Náplň:
cuketa1 kspórek1 kszmrzlé kuličky špenátu12 ks
cibule1 kssmetana ke šlehání1 kelímekvejce3 ks
česnek2 stroužkysýr fet150 gprovensálské koření1 lžička
sůl dle chutipepř dle chuti
celozrnná špaldová mouka 250 g, máslo 125 g, sůl 1/2 lžičky, mléko cca 4 lžíce, cuketa 1 ks, pórek 1 ks, zmrzlé kuličky špenátu 12 ks, cibule 1 ks, smetana ke šlehání 1 kelímek, vejce 3 ks, česnek 2 stroužky, sýr fet 150 g, provensálské koření 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Quiché - já ho prostě miluju! Můžete do něj naplácat skoro cokoli, a když jsou to suroviny, které máte rádi, nikdy nebudete zklamaní.

Mouku smícháme se solí a přidáme změklé máslo, dohromady prohněteme, až vznikne drobenka. Přidáváme postupně po lžících mléko a hněteme, až vznikne těsto. Vyválíme buď rovnou na celou velikost koláčové formy (já mám 25 cm průměr) nebo jen částečně a zbytek domačkáme ve formě prsty. S těstem se trochu hůře pracuje, protože je tam méně lepku, ale výsledek stojí za to. Hotový korpus dáme do lednice vychladit a mezitím si připravíme náplň. Cuketu rozkrojíme a vydlabeme střed, nastrouháme nahrubo, lehce posolíme a necháme vypotit. Z rozmrzlého špenátu pořádně vymačkáme vodu a nakrájíme ho, pórek také nakrájíme nadrobno. Na troše olivového oleje necháme zesklovatět cibulku a poté přidáme zeleninu, provensálské koření, česnek a společně orestujeme. Důležité je, zeleninu co nejvíce vymačkat, aby v ní nezůstala přebytečná voda. Než směs trochu zchladne, dáme si korpus předpéct do trouby asi na 10-15 minut na 180 stupňů. Nejlépe propíchat vidličkou, zakrýt pečícím papírem a zatížit luštěninami. Do lehce zchladlé zeleninové směsi vmícháme vejce, smetanu ke šlehání a nadrobený feta sýr. Vše společně vyklopíme a rozprostřeme na korpus a dáme péct na 180 stupňů na 30 minut (dozlatova). Můžeme podávat teplý i studený.

2016-01-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI