Cibulový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka1 hrníčekvoda1/4 hrníčkuolivový olej1/4 hrníčku
sůl špetka
Náplň:
cibule (bílá a červená)10 ksmáslo150 gmed6 lžic
tmavé balsamiko6 lžictymián pár snítek
hladká mouka 1 hrníček, voda 1/4 hrníčku, olivový olej 1/4 hrníčku, sůl špetka, cibule (bílá a červená) 10 ks, máslo 150 g, med 6 lžic, tmavé balsamiko 6 lžic, tymián pár snítek

Příprava

A tak se mi stalo, že jsem za poslední týden koupila postupně 3 kg cibule. Tak jsem koumala, co s ní, až jsem vykoumala. Prostě ji dám do koláče, vždyť smažená cibule je sladká. Těsto máme natrénováno z řeckého quiche, to je brnkačka, takže opět je tu recept, se kterým se vážně nenadřete. Chtěla jsem vám tento koláč vyfotit i rozkrojený, ale donesla jsem ho na párty kde se mi na něj všichni seběhli a byla jsem bez šance. Oni na rozdíl ode mě již cibulový koláč znali. Příště budu ve střehu, slibuji!

Začneme klasicky. Předehřejeme si troubu na 180°C. Poté nakrájejte cibuli na čtvrtky/osminky, jak se vám zlíbí. Rozehřejte na pánvi máslo a cibuli cca 5 minut restujte. Posléze přidejte med a balsamiko, posypte trochou tymiánových lístků. Restujte dalších cca 5 minut. Cibule nesmí být zcela měkká, dopečete ji v troubě.

Během doby, co se cibule restuje, připravte si těsto. Mouku smíchejte se solí, olej s vodou a pak vše dohromady. Zpracujte to v jednotné těsto. Je to opravdu lehoučké, snadnější bych pro vás těžko hledala. Cibulovou směs po orestování můžete klidně nechat chladnout, než dokončíte těsto.

Pomocí prstů vytvarujte těsto do koláčové formy, tu nemusíte díky olivovému oleji vymazávat. Těsto bude velice tvárné, čili budete mít hnedle hotovo. Celou cibulovou směs z pánve přendejte do formy, včetně šťávy, posypte zbytkem tymiánu (lístky i s větvičkami) a dejte péct. Budete péct cca 40 minut. Počítejte s tím, že koláč bude nasládlý, stejně jako osmažená cibule, k tomu med... Prostě opravdu dobrota! A donesete-li jej na párty, zmizí, ani nemrknete.

A ač jsem si myslela, že budu solit a pepřit, a proto tyto ingredience najdete na fotce, nakonec se tak nestalo. Směs mi chutnala bez koření a soli. Ovšem budete-li jiného názoru, je to vaše vaření.

2018-02-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI