Cibulový koláč zpět

Těsto:
máslo12 ghladká mouka250 gmléko dle potřeby
Náplň:
cibule nakrájená na tenké plátky2 ksmáslo3 lžícekrupicový cukr2 lžíce
vejce3 ksmléko300 mlsmetana100 ml
tvrdý sýr150 gplátky hermelínu dle potřeby
máslo 12 g, hladká mouka 250 g, mléko dle potřeby, cibule nakrájená na tenké plátky 2 ks, máslo 3 lžíce, krupicový cukr 2 lžíce, vejce 3 ks, mléko 300 ml, smetana 100 ml, tvrdý sýr 150 g, plátky hermelínu dle potřeby

Příprava

Quiche je jeden z těch receptů, do kterých můžete strčit v podstatě cokoliv a nic nezkazíte. Pokud ale chcete vsadit na jistotu, pak tenhle cibulový je nesmrtelná klasika, která nikdy nezklame.

Z těsta vypracujte vláčné těsto, vyválejte a natlačte do koláčové formy..
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a cukr a za občasného míchání nechte zkaramelizovat. Vejce rozšlehejte s mlékem a smetanou, přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a nalijte na těsto. Navrch přidejte pár plátků hermelínu. Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C asi 45 minut dozlatova.

2015-11-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI