Čínské knedlíčky dim sum zpět

Těsto:
hladká mouka60 gsolamyl1 lžícesádlo1 lžíce
voda35 ml
Náplň:
krevety200 glimetková šťáva1 lžícerybí omáčka1 lžíce
sekaný koriandr1 lžícechilli paprička1 ksstrouhaný zázvor1 lžíce
česnek2 drcené stroužkybílá část jarní cibulky nasekaná na jemno1 ks
hladká mouka 60 g, solamyl 1 lžíce, sádlo 1 lžíce, voda 35 ml, krevety 200 g, limetková šťáva 1 lžíce, rybí omáčka 1 lžíce, sekaný koriandr 1 lžíce, chilli paprička 1 ks, strouhaný zázvor 1 lžíce, česnek 2 drcené stroužky, bílá část jarní cibulky nasekaná na jemno 1 ks

Příprava

Taky máte tak rádi asijskou kuchyni? Tak zkuste tyhle malé plněné knedlíčky vařené v páře.

Náplň do knedlíčků dělám z krevet, ale můžete je vyzkoušet i s jinou náplní. Podle vaší fantazie. I koření můžete zkusit použít podle vlastní chuti a hlavně podle toho jak máte rádi ostré. Omáčku hoisin seženete v tržnici SAPA nebo u dobře zásobených vietnamských zelinářů. Z uvedeného množství bude asi 16 knedlíčků.
 
Rozpusťte lžíci sádla, vmíchejte mouku, solamyl a vodu. Vznikne nelepivé těsto. Minimálně hodinu ho nechte odpočívat v lednici.

Mezitím si očistěte krevety, nasekejte je a vmíchejte k nim zbytek ingrediencí - limetkovou šťávu, rybí omáčku, koriandr, sekanou chilli papričku, zázvor, česnek a nasekanou jarní cibulku.

Těsto si vyválejte na placku asi 2mm tenkou. Vykrajujte kolečka s průměrem 8cm, plňte krevetovou směsí a knedlíčky skládejte na pařáček. Nechte mezi nimi trochu rozestupy- aby se při vaření neslepily.

Hotové knedlíčky vařte na páře 10 minut. Posypte sezamem a podávejte s omáčkou hoisin.
2015-01-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI