Cizrnová omeleta s koriandrem zpět

Ingredience:
cizrnová mouka100 gšalotka1 ksvoda140 ml
kurkuma1/2 lžičkyčerná sůl1/3 lžičkykoriandr hrst
sušená rajčata3 kskypřící prášek1/2 lžičkypepř dle chuti
olej1 lžičkarukola dle chuti
cizrnová mouka 100 g, šalotka 1 ks, voda 140 ml, kurkuma 1/2 lžičky, černá sůl 1/3 lžičky, koriandr hrst, sušená rajčata 3 ks, kypřící prášek 1/2 lžičky, pepř dle chuti, olej 1 lžička, rukola dle chuti

Příprava

Já vím, že už jste o ní určitě slyšeli a možná si ji doma připravujete, ale já se s vámi o tenhle zázrak musím podělit! Chápu, že cizrnová omeleta zní možná trošku zvláštně a extravagantně, ale věřte mi, že je to hrozně dobrý. Ať už jste na rostlinné stravě nebo jen rádi experimentujete a chtěli byste obohatit svůj běžný jídelníček, rozhodně ji vyzkoušejte.

Já si ji zamilovala natolik, že ji večeřím i několikrát týdně. Je to rychlovka plná bílkovin, která vás zasytí. Pokud nejste milovník sladkých snídaní jako já, udělejte si omeletu ke snídani a uvidíte, že do oběda mít hlad rozhodně nebudete.

Asi se možná ptáte proč omeleta? Jasně, není z vajec, ale díky kurkumě má krásně žlutou barvu a černá sůl jí dodává opravdu vajíčkovou chuť. Pokud ještě černou sůl neznáte, utíkejte si ji koupit, je to takový malý zázrak. Skvělá je taky na žitný chleba s avokádem. Tomu se říká opravdové foodporrn.

K omeletě si můžete přidat cokoli máte rádi. Posypte ji oblíbeným sýrem, vyměňte koriandr za bazalku nebi ji potřete francouzskou hořčicí...fantazii se meze nekladou.

Do misky nasypeme cizrnovou, přidáme kurkumu, kypřící prášek, černou sůl, pepř a polovinu koriandru posekaného na větší kousky. K suché směsi přilijeme vodu a vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Necháme těsto cca 5 minut odpočívat a mezitím si nadrobno posekáme šalotku a sušená rajčata.

Na pánvi rozehřejeme na středním plameni trošku oleje a krátce na něm orestujeme šalotku a sušen rajčata. Nalijeme na pánev cizrnové těstíčko  necháme cca 3 - 5 minut opékat když přestane být omeleta na povrchu tekutá, opatrně ji obrátíme a opékáme i z druhé strany. Omeletu dělám radši pomaleji, aby se krásně propekla. Pokud ji budete dělat hodně zprudka, spálíte ji na povrchu, ale uvnitř bude stále mazlavá.

Hotovou omeletu posypeme čerstvou rukolou a zbytkem koriandru.

2017-07-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI