Ingredience: | |||||
cizrna | 1 plechovka | sezamová pasta tahini | 2 lžíce | olivový olej | 1 lžíce |
šťáva z jednoho citronu | dle chuti | česnek | 1 stroužek | sůl | špetka |
petrželka | dle chuti |
Pro milovníky cizrny mám dnes lahůdku - cizrnový hummus. Že to nezní moc lákavě? Tak vyzkoušejte a uvidíte, že bez cizrnového hummusu už se Vaše kuchyně neobejde.
Stačí k němu pouze pár surovin a vykouzlíte malý zázrak. U přípravy hummusu prostě nedokážu odolat a než ho dodělám, tak stačím vždycky polovinu sníst. Podává se studený a já si ho mažu nejraději na křupavou ciabattu.
Postup: Cizrnu nasypeme do mixéru a spolu s olivovým olejem ji začneme mixovat. Přidáme sezamovou pastu a znovu rozmixujeme. Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho průběžně ředit vodou. Na závěr přidáme citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a naposledy krátce pomixujeme. Vznikne nám jemná pasta. Hummus ochutíme solí, nasekanou petrželkou a můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI