Cizrnový hummus zpět

Ingredience:
cizrna1 plechovkasezamová pasta tahini2 lžíceolivový olej1 lžíce
šťáva z jednoho citronu dle chutičesnek1 stroužeksůl špetka
petrželka dle chuti
cizrna 1 plechovka, sezamová pasta tahini 2 lžíce, olivový olej 1 lžíce, šťáva z jednoho citronu dle chuti, česnek 1 stroužek, sůl špetka, petrželka dle chuti

Příprava

Pro milovníky cizrny mám dnes lahůdku - cizrnový hummus. Že to nezní moc lákavě? Tak  vyzkoušejte a uvidíte, že bez cizrnového hummusu už se Vaše kuchyně neobejde. 

Stačí k němu pouze pár surovin a vykouzlíte malý zázrak. U přípravy hummusu prostě nedokážu odolat a než ho dodělám, tak stačím vždycky polovinu sníst. Podává se studený a já si ho mažu nejraději na křupavou ciabattu.

Postup: Cizrnu nasypeme do mixéru a spolu s olivovým olejem ji začneme mixovat. Přidáme sezamovou pastu a znovu rozmixujeme. Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho průběžně ředit vodou. Na závěr přidáme citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a naposledy krátce pomixujeme. Vznikne nám jemná pasta. Hummus ochutíme solí, nasekanou petrželkou a můžeme podávat s čerstvým pečivem. 

2014-11-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI