Domácí hovězí ve vlastní šťávě zpět

Ingredience:
hvoězí kližka2 kgškvařené sádlo500 ghovězí vývar300 ml
sůl1 lžička
hvoězí kližka 2 kg, škvařené sádlo 500 g, hovězí vývar 300 ml, sůl 1 lžička

Příprava

Pomalý hrnec verzus papiňák. Vyzkoušela jsem na domácí hovězí ve vlastní šťávě obě verze. Chuťově jsou k nerozeznání, ale časově je na tuto dobrotu tlakový hrnec úspornější. 

Z opláchnutého a osušeného masa odstraníme blány a šlachy. Maso nakrájíme na menší kostky o velikosti cca 3 cm x 3 cm, vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce a promícháme se solí a sádlem, které jsme také nakrájeli na kostky.

Do hrnce můžeme na vyvaření přidat blány a šlach. Vše zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí. Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, zapneme na II. stupeň a vaříme 6 hodin.

Měkké maso rozšťoucháme šťouchadlem na brambory na námi požadované kousky, nandáme do sklenic a uzavřeme šroubovacím víčkem.

Maso také můžeme se stejným množstvím ostatních surovin uvařit v papiňáku, kde bude zcela měkké za 60 minut. 

Pokud budeme chtít maso uskladnit delší dobu, naplněné sklenice zavaříme.

Na dno velkého hrnce dáme utěrku, naskládáme sklenice a zalijeme do poloviny vodou. Přiklopíme a od doby varu vaříme na slabém plameni 60 minut. Druhý den tento proces zopakujeme.

Takto připravené maso chutná namazané na čerstvém pečivu.

Hodí se do rychlých přesnídávkových polévek, na špagety, rizoto i na pomazánku.

2017-01-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI