Domácí sýrové krekry

zpět
Domácí sýrové krekry
Ingredience:
máslo200 ghladká mouka200 gtvrdý sýr (Eidam, Gouda)200 g
žloutek2 kssůl1 lžičkakari koření špetka
Pikantnější verze pro dospělé:
sušený česnek nebo pálivá paprika1 lžička
máslo 200 g, hladká mouka 200 g, tvrdý sýr (Eidam, Gouda) 200 g, žloutek 2 ks, sůl 1 lžička, kari koření špetka, sušený česnek nebo pálivá paprika 1 lžička

Příprava

Dobré ráno! Je před námi poslední den v roce 2016, to nám to zase uteklo jako voda... My si dnes užijeme den dlouhou procházkou naší stověžatou Prahou a na večer už máme připravené "zobání k telce". Dětská verze bez koření a dospělácká verze se špetkou kari koření, sušeného česneku a pálivé papriky. Užijte si hezky poslední den letošního roku.

Nejprve si nastrouháme sýr na jemno. Do misky si odvážíme hladkou mouku, přidáme sýr, sůl, koření, změklé máslo a žloutky. Vše zpracujeme v těsto. Vál si pomoučníme a pomocí válečku vyválíme plát cca 3 mm. Poté již jen vykrajujeme libovolné tvary a ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut do růžova. Z této dávky jsem měla 3 plechy malých krekrů.

2017-01-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI