Domácí vaječná tlačenka zpět

Ingredience:
nálev z kyselých okurek250 mlmajonéza6 lžicvařená vejce5 ks
zakysaná smetana6 lžicšunka100 ghrášek100 g
kukuřice100 gbejby karotka100 gčervená paprika1 ks
kyselé okurky2 ksželatina ( 20g)1 sáčekčerstvá petrželka1 hrstka
sůl1 špetkapepř1 špetka
nálev z kyselých okurek 250 ml, majonéza 6 lžic, vařená vejce 5 ks, zakysaná smetana 6 lžic, šunka 100 g, hrášek 100 g, kukuřice 100 g, bejby karotka 100 g, červená paprika 1 ks, kyselé okurky 2 ks, želatina ( 20g) 1 sáček, čerstvá petrželka 1 hrstka, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

O Velikonocích nesmí chybět domácí vaječná tlačenka. Na jednu výbornou mám pro vás jednoduchý recept. Věřím, že si pochutnáte, tak jako my. 

Nejprve si připravíme formu srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Červenou papriku, šunku a okurky nakrájíme na kostičky. Do hrnce si nalijeme nálev z okurek, krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme želatinu, promícháme, aby se nám hezky rozpustila, stáhneme z plotýnky a necháme pár minut vychladit, tak abychom do nenalévali do směsi vařící.

V misce si promícháme zakysanou smetanu, majolku a dochutíme solí a pepřem. Do misky se smetanovou směsí přidáme hrášek, kukuřici, mrkev, okurky, šunku, petrželku, a nakonec vmícháme připravenou želatinu. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí až po okraj formy. Tlačenku necháme řádně vychladit.

Podáváme s čerstvým pečivem, nebo toustíkem. Uvedená směs na vaječnou tlačenku mě vyšla na jeden srnčí hřbet a dvě muffinové formičky.
2020-11-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyvaření
Příležitostvelikonoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI