Domácí vepřovka delicates zpět

Ingredience:
vepřová krkovička1 kgrychlosůl (neboli praganda - lze použít i normální sůl, ale maso nebude mít tak pěknou barvu)16 gnové koření5 kuliček
pepř5 kuličekbobkový list1 ksčesnek3 stroužky
voda100 ml
vepřová krkovička 1 kg, rychlosůl (neboli praganda - lze použít i normální sůl, ale maso nebude mít tak pěknou barvu) 16 g, nové koření 5 kuliček, pepř 5 kuliček, bobkový list 1 ks, česnek 3 stroužky, voda 100 ml

Příprava

Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa. 

Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme sůl, ale pozor, musí to být přesně 16g na kilo.

Koření a utřený česnek zalijeme vodou a vaříme, dokud se neodvaří na polovinu, necháme vychladnout.

Scedíme a vodu vlijeme do masa, dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.
Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo na chladnější místo.

2014-03-31 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI