Drožďová pomazánka zpět

Ingredience:
droždí200 gpaštiky200 gcibule1/2 menší
špek (4x4 cm)20 gmléko50 mlvejce2 ks
pepř špetkasůl špetka
droždí 200 g, paštiky 200 g, cibule 1/2 menší, špek (4x4 cm) 20 g, mléko 50 ml, vejce 2 ks, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Máte rádi drožďovou pomazánku? Tohle je prostě naše oblíbená drožďová podle receptu od babičky. Nejvíc nám chutná na čerstvě pečeném chlebu, obložená kyselými okurkami a posypaná jarní cibulkou. Zkuste!

Nakrájejte cibuli najemno a špek na úplně malé pidi kostičky.
Cibuli se špekem osmažte společně dorůžova, přidejte rozdrobené droždí a osolte.
Mezitím, než se droždí rozpustí, si nakrájejte paštiku na kostičky a přidejte ke droždí. Promíchejte.
Nakonec vmíchejte mléko s rozkvrdlaným vajíčkem a za stálého míchání počkejte, až pomazánka začne houstnout. Opepřete a nechte vychladnout.

DOBROU CHUŤ!!!

 

2015-02-16 Předkrmy

Poznámka

Paštiku jsem koupila u řezníka. Byla taková ta játrová ve stříbrném obalu, no klasika. Mrk!

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI