Drožďová pomazánka zpět

Ingredience:
droždí200 gpaštiky200 gcibule1/2 menší
špek (4x4 cm)20 gmléko50 mlvejce2 ks
pepř špetkasůl špetka
droždí 200 g, paštiky 200 g, cibule 1/2 menší, špek (4x4 cm) 20 g, mléko 50 ml, vejce 2 ks, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Máte rádi drožďovou pomazánku? Tohle je prostě naše oblíbená drožďová podle receptu od babičky. Nejvíc nám chutná na čerstvě pečeném chlebu, obložená kyselými okurkami a posypaná jarní cibulkou. Zkuste!

Nakrájejte cibuli najemno a špek na úplně malé pidi kostičky.
Cibuli se špekem osmažte společně dorůžova, přidejte rozdrobené droždí a osolte.
Mezitím, než se droždí rozpustí, si nakrájejte paštiku na kostičky a přidejte ke droždí. Promíchejte.
Nakonec vmíchejte mléko s rozkvrdlaným vajíčkem a za stálého míchání počkejte, až pomazánka začne houstnout. Opepřete a nechte vychladnout.

DOBROU CHUŤ!!!

 

2015-02-16 Předkrmy

Poznámka

Paštiku jsem koupila u řezníka. Byla taková ta játrová ve stříbrném obalu, no klasika. Mrk!

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI