Dýňová omeleta zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido400 ganglická slanina100 gcibule1 ks
vejce6 kscheddar80 gmáslo nebo olej2 lžíce
sůl dle chutipepř špetkapažitka na posypání
dýně Hokkaido 400 g, anglická slanina 100 g, cibule 1 ks, vejce 6 ks, cheddar 80 g, máslo nebo olej 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, pažitka na posypání

Příprava

...opět co dům dal. Ale tak nám zachutnala, že už jsme si ji dělali několikrát. Zbytek dýně mám teď v lednici skoro pořád. A pokud ji k večeři neupeču, třeba s další zeleninou, udělám tuhle podzimní omeletu.

Dýni pokrájejte na kostičky a upečte v troubě. Na 200°C to bude trvat asi 15 minut. Mezitím si pokrájejte na drobno cibuli a pažitku a nastrouhejte sýr.
Připravte si 2 pánve (ano, jde to i postupně jenom s jednou :). Na každou dejte lžíci másla nebo oleje, přidejte cibuli (do každé pánve půlku) a anglickou slaninu pokrájenou na kostičky. Opékejte do zlatova, poté přidejte i dýni a každou pánev zalijte lehce rozkvrdlanými třemi vejci.
Ihned po zalití vejci omelety osolte, opepřete a posypejte strouhaným sýrem, ať se stihne rozpustit. Omeleta je hotová za pár minut. Z ohně ji stáhněte v té chvíli, kdy uvidíte, že už jsou vajíčka skoro tuhá, asi jako vajíčka na hniličku (ještě trochu dojdou). Nenechávejte ji péct delší dobu, byla by suchá. 
Na závěr posypejte pažitkou.
Dobrou chuť.

 
2015-12-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI