Fazolová pomazánka s tahini zpět

Ingredience:
fazole adzuki100 gvejce2 ksLučina1 kostka
cibule1 kstahini1 lžičkapetrželka1 lžička
olivový olej4 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
citronová šťáva dle chutijarní cibulka k servírování
fazole adzuki 100 g, vejce 2 ks, Lučina 1 kostka, cibule 1 ks, tahini 1 lžička, petrželka 1 lžička, olivový olej 4 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, citronová šťáva dle chuti, jarní cibulka k servírování

Příprava

Fazole jsou moje osobní výzva, nikdy jsem jim moc nepřišla na chuť. Ale taky jsem nikdy netušila, kolik druhů, barev a tvarů fazolí existuje. Takže pro začátek jsem si moc pochutnala na pomazánce. Snad si pochutnáte i vy.

Fazole namočíme přes noc do vody, aby změkly. Druhý den je slijeme a v nové, osolené vodě uvaříme doměkka. Necháme zchladnout a umixujeme s olivovým olejem dohladka. Vajíčka nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno, přidáme tahini, kostku lučiny, petrželku a podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu. Necháme vychladit v lednici a podáváme s jarní cibulkou.

2016-02-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI