Fazolová pomazánka s vlašskými ořechy a šmakounem zpět

Ingredience:
Alsan Bio (náhražka másla)80 gvařené bílé fazolky NAVY150 gnať celeru dle chuti
himalájská růžová sůl špetkařasa kombu velikost poštovní známkypřírodní šmakoun50 g
mleté vlašské ořechy50 g
Alsan Bio (náhražka másla) 80 g, vařené bílé fazolky NAVY 150 g, nať celeru dle chuti, himalájská růžová sůl špetka, řasa kombu velikost poštovní známky, přírodní šmakoun 50 g, mleté vlašské ořechy 50 g

Příprava

Fazole Navy mě velmi chuťově zaujaly svojí jemnou chutí. Když jsem připravovala první pomazánku, která byla pouze z řapíkatého celeru a fazolek, blesklo mi hlavou, že by byla úžasná s vlašskými ořechy a šmakounem, neváhala jsem a pomazánku jsem šla hned vyzkoušet. Musela jsem se nejdřív zbavit našeho malého šmakounka, který nehodlal první pomazánku opustit, dostal nandáno do mističky a šel s tatínkem z povzdálí pozorovat mé konání, poté si přiběhl pro ochutnávku nově vzniklé pomazánky a původní plánovaná večeře dostala košem. Vznikla velmi příjemná pomazánka s lehkou tvarohovo-ořechovou chutí.

Fazole Navy jsem přes noc namočila, ráno jsem fazole přecedila přes sítko a vodu, ve které jsem máčela, vylila. Připravuji si vždy větší množství fazolí a používám je do polévky, omáčky a pomazánek. Proto je množství uvedeno již v uvařeném stavu.

Fazole Navy propláchneme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu bez přiklopení, odstavíme, fazole scedíme a zalijeme novou vodou, přidáme řasu kombu, přiklopíme a vaříme 15-20 minut.
Mořské řasy snižují nadýmavost luštěnin a zároveň napomáhají snadnějšímu vaření. Uvařené fazole přecedíme přes cedník, dáme stranou a vývar můžeme použít na přípravu polévky.

Uvařené fazolky rozmixujeme do hladka společně s povoleným Alsanem, přírodním šmakounem a rozemletými vlašskými ořechy. Já použila na mixování tyčový mixér. Vzniklou směs dochutíme posekanými listy naťového celeru a dle chuti dosolíme, namažeme na naše oblíbené pečivo, my jsme si vychutnali s domácím kváskovým chlebem.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-05-30 Předkrmy

Poznámka

Pokud by se vám zdála pomazánka příliš hustá, můžete ji případně naředit mandlovým mlékem nebo přidat vámi zvolený tuk. Vzhledem k tomu, že jsem připravovala pomazánku i pro syna, ořechy jsem raději rozemlela, pokud si rádi do oříšku v pomazánce kousnete, klidně si je jen posekejte. Každý máme jiné chutě, doporučuji přidávat namleté vlašské ořech i šmakouna postupně případně si přidat či ubrat a dochutit si pomazánku dle vlastní chuti. 50g šmakouna je minimum, můžete přidat i více.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI