Fingerfood: Losos s avokádem na míchaném salátku zpět

Ingredience:
filet lososa100 gavokádo1/4 ksšalotka1 ks
kvalitní dojinská hořčice1 lžičkakapary1 lžičkacitronová šťáva pár kapek
sůl dle chutičerstvě mletý pepř špetkamix salátů dle potřeby
celozrnná bagetka (bezlepková)1 kspřepuštěné máslo dle potřeby
filet lososa 100 g, avokádo 1/4 ks, šalotka 1 ks, kvalitní dojinská hořčice 1 lžička, kapary 1 lžička, citronová šťáva pár kapek, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, mix salátů dle potřeby, celozrnná bagetka (bezlepková) 1 ks, přepuštěné máslo dle potřeby

Příprava

Poslední dobou nejraději připravuji fingerfood. Udělám vždy několik druhů a návštěva si může ochutnat, na co má zrovna chuť. Jedná se o velmi jednoduchý recept, který máte připravený během deseti minut.

Lososa a šalotku si posekáme nadrobno a smícháme v misce. Avokádo rozmačkáme vidličkou a přidáme ke směsi.
Do misky přidáme dijonskou hořčici, posekané kapary a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec vše osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
Tuto směs servírujeme na fingerfood lžičky, na které dáme nejdříve trochu salátku a poté lžičku lososa.
Vše podáváme s bagetkou opečenou na přepuštěném másle. Pokud chceme bezlepkovou variantu pokrmu, použijeme bezlepkovou bagetku.

2016-02-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI