Frittata al tartufo (lanýžová omeleta) zpět

Ingredience:
čerstvé lanýže či naložené v oleji (nakrájené na plátky) dle chutivejcecca 8 ksčesnek, oloupaný1 stroužek
čerstvé houby (hřiby nebo žampiony)200 gextra panenský olivový olej (nebo lanýžový)2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
čerstvé lanýže či naložené v oleji (nakrájené na plátky) dle chuti, vejce cca 8 ks, česnek, oloupaný 1 stroužek, čerstvé houby (hřiby nebo žampiony) 200 g, extra panenský olivový olej (nebo lanýžový) 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Lanýže patří mezi oblíbené pokrmy nejen v Itálii, ale také v mé vlastní kuchyni. V Itálii se nachází hned několik regionů, kde se tato vybraná delikatesa sbírá v lesích. Mezi nejvýznamnější patří především Marche, Piemonte a moje milovaná Umbria, odkud také pochází dnešní recept.

Pokud patříte mezi labužníky, kteří ocení jejich výjimečnou chuť, tak rozhodně zkuste připravit tuto jednoduchou omeletu. Budeme potřebovat pouze pár základních surovin, mezi kterými nesmí chybět lanýže (ať už čerstvé nebo lanýže v oleji) a kvalitní olivový olej.

V misce smícháme vejce, špetku soli a lanýže. Mezitím na pánvi osmahneme dozlatova česnek, který následně vyndáme, podusíme houby na olivovém oleji, ochutíme solí a pepřem. K houbám přidáme naši směs a omeletu opečeme rovnoměrně z každé strany.

2019-01-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI