FRITTATA DI ZUCCHINE (frittata s cuketami) zpět

Ingredience:
cuketa (omytá, nakrájená na tenčí plátky)1/2 ksčesnek nakrájený na plátky1 stroužeksůl dle chuti
pepř dle chutiextra panenský olivový olej dle potřebyvejce2 ks
nastrouhaný parmezán1/2 hrsti
cuketa (omytá, nakrájená na tenčí plátky) 1/2 ks, česnek nakrájený na plátky 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, extra panenský olivový olej dle potřeby, vejce 2 ks, nastrouhaný parmezán 1/2 hrsti

Příprava

Italské vaječné omelety se dělají na velkou spoustu způsobů. Moje oblíbené jsou frittaty se zeleninou. Kdysi jsem publikovala např. frittatu s jarní cibulkou (recept zde), frittatu s cibulí dle prastarého italského receptu (recept zde) a nebo frittatu s ledovým salátem (recept zde).

I dnešní recept má řadu variant. Můžete do něj přidat na tenko nakrájenou cibuli, kterou osmahneme společně s cuketou, přidávají se i brambory nakrájené na plátky. Italové nevynechají ani čerstvé bylinky jako třeba mátu, petržel či oregano. Kromě parmezánu se používají i jiné sýry jako např. kozí sýr. Pokud chcete pokrm ještě více okořenit, můžete přidat i trošku zázvoru nebo chilli papriček pro milovníky pikantnějších chutí.

Frittaty můžeme připravit jak na pánvi, tak i v troubě.

Na oleji osmahneme lehce česnek a přidáme cukety. Mezitím si v misce rozšleháme vejce společně s nastrouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Jakmile cukety změknout, přidáme k nim naši směs z vajec. Nejdříve naši frittatu opékáme z jedné strany, po pár minutách ji otočíme a opečeme z druhé strany.

TIP: Frittata se krásně otáčí za pomocí talíře, na který ji vyklopíte a nandáte na pánev z druhé strany.

2018-01-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI