Glazovaná paštika s ovocným topem zpět

Ingredience:
kachní játra100 gdroby50 gkuřecí prsa50 g
nové koření špetkahřebíček špetkapepř špetka
tymián špetkasmetana 30%1/2 dclstrouhanka1 lžíce
koňak (Napoleon)2 lžícevýpek z pečení1/2 dclmáslo50 g
brusinky dle potřeby
kachní játra 100 g, droby 50 g, kuřecí prsa 50 g, nové koření špetka, hřebíček špetka, pepř špetka, tymián špetka, smetana 30% 1/2 dcl, strouhanka 1 lžíce, koňak (Napoleon) 2 lžíce, výpek z pečení 1/2 dcl, máslo 50 g, brusinky dle potřeby

Příprava

Zdobená rozvarem z divokých brusinek....

Tepelně upravené maso okořeníme paštikovým kořením, do teplé směsi přidáme máslo, koňak, strouhanku, smetanu, rozkutrovat, nalijeme do vymazané formy máslem, pečeme 40 min. na 110°C.

Brusinkový rozvar:

  • ½ dcl vody
  • 1 lžička koňaku
  • Špetka cukru

Svaříme na požadovanou hustotu.

Tip na ovocné zdobení – 1 plátek želatiny rozpustíme ve studené vodě a přidáme do ovocného sirupu, ve kterém pláty ovoce namočíme a zdobíme.

Vhodná příloha – domácí cibulový chléb, viz další díl.

2013-10-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI