Gougère - sýrové kuličky zpět

Ingredience:
mléko250 mlmáslo100 gsůl1 lžička
mouka150 gvejce3 kstvrdý sýr + tvrdý sýr na strouhání50 g
mléko 250 ml, máslo 100 g, sůl 1 lžička, mouka 150 g, vejce 3 ks, tvrdý sýr + tvrdý sýr na strouhání 50 g

Příprava

Konečně jsem se dostala k receptu na sýrové kuličky. Recept mám z úžasné kuchařky CULINARIA FRANCIE, která zaujímá čestné místo v naší knihovničce.

V menším kastrolu rozpusť ve mléce na střední teplotě máslo. Přidej mouku a sůl, a míchej směs, která bude mít konzistenci kaše. Postupně se bude těsto přetvářet v kompaktnější, až se spojí úplně - na nižší teplotě ho budeš tzv. odpalovat, stejně jako třeba těsto na věnečky. Nakonec až se těsto nebude lepit k hrnci tak ho přendej do mísy a nech vychladnout.

Přimíchej jedno vejce po druhém.

Těsto spojuji se třetím vajíčkem - vajíčko se s těstem spojí po chvíli míchání.

Poté taky přidej na kostičky nakrájený sýr (můžeš přidat i na kostičky pokrájenou klobásu). Vzniklé těsto pomocí lžíce nebo potravinářského pytlíku tvaruj na pečícím papíru do kuliček, posyp strouhaným sýrem, a peč při teplotě 180° asi 20 minut - do obligátního zezlátnuní.

Ty moje kuličky jsou malinko tekutější, v původním receptu byly 4 vajíčka, těsto by mělo být trošku tužší. 

Sýrové bochánky jsou uvnitř nadáýchané.

2015-01-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI