Hlávkový salát s ředkvičkami vejcem a tuňákem zpět

Ingredience:
mladý salát1 hlávkaředkvičky1 svazekvařená vejce3 ks
tuňák1 konzervadrcené lněné semínko hrstbílý jogurt1 malý kelímek
čerstvá pažitka hrstsůl dle chutipepř dle chuti
mladý salát 1 hlávka, ředkvičky 1 svazek, vařená vejce 3 ks, tuňák 1 konzerva, drcené lněné semínko hrst, bílý jogurt 1 malý kelímek, čerstvá pažitka hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

To je tak, když dostanete tolik hlávkového salátu, že už nevíte, co s ním. Ale já jsem se s tím popasovala ráda a jako bonus jsem si ještě náramně pochutnala.

Uvaříme si vejce a necháme zchladnout. Ředkvičky nastrouháme nahrubo, lehce posolíme a necháme vypotit. Salát rozebereme na jednotlivé listy a natrháme na kousky asi o velikosti jednoho sousta. Přidáme tuňáka (slitého), drcené lněné semínko, nastrouhaná nebo nakrájená vejce a ředkvičky, které jsme předtím dobře vymačkali od vody. Bílý jogurt smícháme se solí, pepřem a pažitkou a tímto dresinkem zalijeme salát a dobře promícháme. Ihned servírujeme.

2016-06-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI