Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary zpět

Ingredience:
hovězí svíčková80 grukola hrstparmazán20 g
plody kapary dle potřebyčerstvě mletý pepř špetkavločková sůl dle chuti
olivový olej1 lžícemed1 lžičkašťáva z limetky1 lžička
balzamikový krém1 lžičkadijonská hořčice1/2 lžičkyhimalájská sůl špetka
hovězí svíčková 80 g, rukola hrst, parmazán 20 g, plody kapary dle potřeby, čerstvě mletý pepř špetka, vločková sůl dle chuti, olivový olej 1 lžíce, med 1 lžička, šťáva z limetky 1 lžička, balzamikový krém 1 lžička, dijonská hořčice 1/2 lžičky, himalájská sůl špetka

Příprava

Vynikající předkrm, který zcela jistě nadchne vaši druhou polovičku nebo návštěvu. Důležité je mít hlavně kvalitní maso. Maso doporučuji zakoupit v Naše Maso nebo u pana Kšány na Břevnově.

Svíčkovou dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám dobře krájela. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme olej, med, limetkovou šťávu, balzamikový krém, dijonskou hořčici a špetku himalájské soli. Vše důkladně promícháme.

Svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky a rozložíme na talíř. Maso dobře osolíme vločkovou solí a opepříme. Poté ho polijeme zhruba polovinou zálivky. Do druhé poloviny zálivky vhodíme rukolu a promícháme. Rukolu nandáme na střed talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme plody kapary.

2015-10-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI