Hrášková pomazánka

zpět
Hrášková pomazánka
Ingredience:
povolený mražený hrášek či čerstvý loupaný1 hrníčeklučina100 gsmetana pár kapek
česnek2 stroužkysůl špetkapepř špetka
povolený mražený hrášek či čerstvý loupaný 1 hrníček, lučina 100 g, smetana pár kapek, česnek 2 stroužky, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

S počínajícím létem jsem se rozhodla, že budu odlehčovat večeře, na což se skvěle hodí pomazánky. A protože i pomazánka může být originální, zkusila jsem hráškovou. Chutná přesně tak skvěle, jako vypadá. 

Mražený hrášek jsem nejdříve spařila horkou vodou, aby povolil. Poté jsem jej rozmixovala spolu se dvěma stroužky česneku a pár kapkami smetany (opravdu jen malinko, aby se hmota lépe umixovala). Osolila jsem, opepřila a pomalu vmíchala kostičku Lučiny. Místo Lučiny by určitě bylo možné použít také žervé, tvaroh, jogurt nebo cottage. 

2014-06-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI