Hubová terina zpět

ingredience:
šampiňónov500 gramůbieleho chleba4 ksteplého zeleninového vývaru60 ml
smotany na šľahanie125 mlvajec2 kscibule1 ks
strúčiky cesnaku2 kssušeného tymiánu1 čajová lyžičkamletého rozmarýnu1/2 čajovej lyžičky
soli štipkamleté čierne korenie štipkakůsok másla
olivový olej
šampiňónov 500 gramů, bieleho chleba 4 ks, teplého zeleninového vývaru 60 ml, smotany na šľahanie 125 ml, vajec 2 ks, cibule 1 ks, strúčiky cesnaku 2 ks, sušeného tymiánu 1 čajová lyžička, mletého rozmarýnu 1/2 čajovej lyžičky, soli štipka, mleté čierne korenie štipka, kůsok másla , olivový olej

Příprava

Soutěžní recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Nikoly Maliňákové.

Šampiňóny si očistíme. Asi tretinu nakrájame na plátky a zvyšok nakrájame na drobno.
Na panvicu si dáme kúsok masla a 1 PL olivového oleja. Na miernom plameni necháme rozpustiť maslo a zahriať olej. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Necháme ju zosklovatieť. Cesnak si nakrájame na drobno. Prihodíme ho do panvice. Hneď ako nám zavonia, zvýšime plameň a prihodíme huby (najprv tie nakrájané na plátky), chvíľu ich restujeme. Následne pridáme huby nakrájané na drobno. Huby restujeme kým nie sú mäkké a všetka voda sa nám neodparila. Keď sa voda vyparí, huby osolíme, okoreníme a pridáme bylinky. Ešte chvíľu restujeme. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. 

Medzitým si chlieb rozdrobíme v miske a zalejeme teplým vývarom. Keď vývar vsiakne, tak si v smotane rozmiešame vajcia, pridáme dve štipky soli a nalejeme na chlieb. Necháme chvíľu stáť a potom chlieb rukami rozmačkáme.
Mierne vychladnuté huby pridáme ku chlebu a premiešame.
Formu si vyložíme papierom na pečenie (musí dostatočne prečnievať, aby sme ním mohli terinu prikryť aj z vrchu). Papier trochu vymažeme olivovým olejom. Zmes preložíme do formy a uhladíme.
Z vrchu ju dobre zabalíme papierom a aj alobalom (hliníkovou fóliou).
Formu dáme do hlbšieho pekáča a prilejeme vodu tak, aby siahala zhruba do tretiny výšky formy.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180ºC cca 1  - 1 a 1/2 hodiny (terina musí stuhnúť a špajdla po zapichnutí musí byť suchá). Keď je terina stuhnutá, odkryjeme ju a necháme vrch trochu zapiecť.
Terinu necháme úplne vychladnúť vo forme. Po vychladnutí dáme do chladničky a podávame studenú.

2015-02-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI