Hummus s pečenou mrkví zpět

Ingredience:
cizrnový humus200 gmrkev200 golivový olej1 lžíce
italské koření1/2 lžičkysůl1 špetka
cizrnový humus 200 g, mrkev 200 g, olivový olej 1 lžíce, italské koření 1/2 lžičky, sůl 1 špetka

Příprava

Jestli milujete hummus, tento vylepšený hummus budete milovat ještě víc. Já jsem jeho milovnicí, ale občas je na mě trošku těžký. Díky tomu, že do něj ale přidáte rozmixovanou pečenou mrkev, vznikne z něj něco neskutečného. Můžete ho pak použít jako pomazánku na chleba nebo jako dip ke crudites (nakrájené zelenině). 

Mrkev si očistíme kartáčkem a nakrájíme podélně na čtvrtky. Poté ji dáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, přidáme koření a osolíme.

Pečeme v troubě na 180 stupňů 20-30 minut, dokud není hotová.

Mrkev necháme chvilku vychladnout a poté ji dáme do sekáčku, ve kterém ji rozmixujeme na pastu. Já na to používám sekáček, který je jako příslušenství k mému tyčovému mixéru od značky Braun.

Rozmixovanou mrkev smícháme s cizrnovým hummusem. Pokud se vám zdá hummus hodně hustý, můžete přidat trošku olivového oleje.

Dobrou chuť!

2022-03-23 Předkrmy

Poznámka

Cizrnový hummus kupuji buď na Rohlík.cz nebo si ho můžete doma připravit. V dnešní době ho lze koupit snad kdekokiv.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI