Jablkový salát se špenátem a gorgonzolou zpět

Ingredience:
červené jablko1 kszelené jablko1 ksčerstvé špenátové listy2 hrsti
nať jarní cibulky dle chutislunečnicová semínka dle chutigorgonzola50 g
Zálivka:
zakysaná smetana3 lžícegorgonzola50 golivový olej2 lžíce
jablečný ocet1 lžícemořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
červené jablko 1 ks, zelené jablko 1 ks, čerstvé špenátové listy 2 hrsti, nať jarní cibulky dle chuti, slunečnicová semínka dle chuti, gorgonzola 50 g, zakysaná smetana 3 lžíce, gorgonzola 50 g, olivový olej 2 lžíce, jablečný ocet 1 lžíce, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Další dávka vitamínů, tentokrát v podobě vynikajícího salátu, kterej doma děláme vždycky, když je chuť na kombinaci ovoce se zeleninou. Jablkovej salát s listovým špenátem a gorgonzolou si rozhodně nenechte ujít!

V 90. letech se začalo blbnout s WS krouhači, a tak babička i máma jeden koupily. Ta gilotinka, na který se dá jakákoliv zelenina nastrouhat na průhledný plátky, je k dostání na trhu i dnes a je k nezaplaceníNo a přesně na ní si nastrouháme obě jablka na plátky, anebo je velmi ostrým nožem můžete nakrájet. Zakysanou smetanu spolu s gorgonzolou mixneme tyčovým mixérem a vmícháme olivový olej, ocet a sůl s pepřem. Špenátové listy omyjeme a spolu s plátky jablek naskládáme na talíř nebo do mísy. Zakapeme je zálivkou, posypeme kousky gorgonzoly, nakrájenou natí jarní cibulky a na sucho opraženou slunečnicí. Ještě kapku extra panenskýho olivovýho oleje a hurá pro vidličky.

2016-11-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI